Ashanti

Informacje

Ocena
0
No votes yet
Lokalizacja
Cała Polska
Telefon
(+48) 42 942 09 88

ŚWIAT STAJE SIĘ "GLOBALNĄ WIOSKĄ" – TAKŻE OD KUCHNI…
CHCEMY ZBIERAĆ WIEDZĘ DOTYCZACĄ SZTUKI KULINARNEJ Z CAŁEGO ŚWIATA I PRZEKAZYWAĆ JĄ W POLSCE SZKOLĄC SZEFÓW KUCHNI, CUKIERNIKÓW, BARISTÓW, BARMANÓW, SOMMELIERÓW… ORAZ AMATORÓW

Jest w Polsce wielu zdolnych ludzi, którzy mogliby być znakomitymi cukiernikami czy szefami kuchni, ale nie mają możliwości szkolić się za granicą. Pragnąc aby Polska dołączyła do liderów sztuki kulinarnej takich jak Hiszpania, Włochy, czy Francja, otworzyliśmy w Łodzi szkołę, w której swoją wiedzą dzielą się najlepsi specjaliści z Polski i z całego świata. To właśnie misja Międzynarodowej Szkoły Sztuki Kulinarnej ASHANTI - przekazywać światową wiedzę o sztuce kulinarnej polskim szefom kuchni, cukiernikom, barmanom, baristom, sommelierom oraz amatorom, którzy chcą doskonalić swoje umiejętności. Chcemy, aby uczestnicy naszych szkoleń wychodzili nie tylko z gotowymi recepturami, ale również z wiedzą pozwalającą na tworzenie własnych, autorskich receptur oraz z odpowiednią kulturą pracy w zespole.

Na pomysł stworzenia Szkoły Kulinarnej wpadły obserwując polskich i międzynarodowych mistrzów, ich pasję w rozwijaniu własnych projektów oraz otwartość na wdrażanie i kreowanie nowych trendów. Nie ma bowiem nic bardziej inspirującego niż współpraca z ludźmi realizującymi swoje pasje. Pojawiło się wyzwanie – jak połączyć te pasje z potrzebami tysięcy Polaków, którzy chcą rozwijać swoje umiejętności kulinarne, wprowadzać nowe trendy czy kreować własne receptury. Odpowiedzią na to wyzwanie jest właśnie Ashanti Atelier.

Oferta dla firm

Organizujemy różnego rodzaju szkolenia dedykowane hotelom i restauracjom, warsztaty kulinarne, cukiernicze, szkolenia dla kelnerów a także integracyjne spotkania firmowe. Możemy połączyć je z „szytymi na miarę” szkoleniami biznesowymi mającymi na celu doskonalenie umiejętności twardych bądź miękkich takich jak: negocjacje, komunikacja czy motywacja.

Jesteśmy w stanie przygotować warsztaty na wybrany temat, zaprosić do ich prowadzenia znakomitych kucharzy i cukierników, zapewnić dodatkowe atrakcje w postaci konkursu, spotkania z sommelierem czy baristą – stosownie do potrzeb i oczekiwań klienta.

  • ponad 500 m² powierzchni w zrewitalizowanym, ceglanym budynku fabryki Zenit w samym centrum Łodzi
  • 2 sale cukiernicze z 12 stanowiskami pracy każda i możliwością połączenia ich w jedną, dużą salę
  • sala kulinarna z 12 stanowiskami pracy
  • sala konferencyjna o powierzchni 50 m²
  • klimatyczne foyer
  • bezpłatny parking na terenie obiektu

 

 

Małgorzata Michalska

Założycielka Międzynarodowej Szkoły Sztuki Kulinarnej - Ashanti. Swoją karierę budowała w największych międzynarodowych firmach w swoich branżach (Philip Morris, Barry Callebaut, ADM) pracując przez 25 lat na rynku polskim jak również w wielu krajach Europy Środkowo-Wschodniej i Azji.

W ciągu ostatnich lat w roli Dyrektora Sprzedaży i Marketingu Gourmet w Polsce i krajach bałtyckich (firma Barry Callebaut – największy producent czekolady na świecie), miała okazję pracować z najlepszymi cukiernikami oraz szefami kuchni podczas wspólnych projektów biznesowych czy też podczas szeregu szkoleń w Akademii Czekolady, za którą była odpowiedzialna.

Dużym wyzwaniem będzie dla niej spalenie na korcie do gry w squasha wszystkich kalorii przyswojonych przy okazji pracy w Ashanti.

Marta Miłoszewska-Sobczak

Absolwentka Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Łódzkiego, przez większość swej pracy zawodowej związana z przemysłem kakaowo-czekoladowym. Pracowała dla światowego lidera w produkcji czekolady – firmy Barry Callebaut a następnie w dywizji kakaowej amerykańskiego koncernu ADM, po przejęciu - firmy Olam.

Zajmowała się sprzedażą, marketingiem, analizą danych a jej zmysł organizacyjny i dbałość o szczegóły doskonale sprawdziły się przy organizowaniu konferencji, seminariów i różnego rodzaju eventów dla klientów z wielu krajów Europy Środkowo-Wschodniej.

12 lat pracy w tej branży sprawiło, że godzina 10.30 na zegarze niezmiennie kojarzy jej się z otwarciem giełdy ziarna kakaowego w Londynie ;)

Galeria